Proč je dobré mít postelové čelo?

Postelové čelo: ano či ne?

Předpokládám, že asi každý již někdy s chutí skočil na svou postel a při tom nedopatřením narazil hlavou do stěny. Možná se vám to stalo, když jste byli malí a nebo jste se bouchli zrovna včera. Postelové čelo je skvělým způsobem, jak se takovému scénáři v budoucnosti vyhnout. To je ale jen jedna z jeho výhod. Čtěte dál a objevte výhody postelového čela.

Žádné ošoupané stěny

Peřiny si převlékáme z dobrého důvodu. Potit se v noci je úplně normální věc, ale je dobré si uvědomit i to, že zpocený polštář a přirozeně mastné vlasy zanechají skvrny i na steně. Pokud jste zvyklí ležet hlavou blízko při stěně, postelové čelo by vám mohlo skutečně pomoci.

Pohodlně se opřete

Pokud si v posteli rádi čtete knížky nebo pracujete na svém notebooku, určitě čelo oceníte také. Namísto toho, abyste se opírali o chladnou stěnu nebo si neustále upravovali polštář za zády, se můžete pohodlně opřít o čalouněné čelo a v klidu se ponořit do čtení. Nebo si představte snídani v posteli, to zní naprosto báječně, nemyslíte?

 

Kam zmizel polštář?

Stalo se vám už někdy, že vám uprostřed noci polštář zapadl někam mezi stěnu a postel, a vy jste ho pak nemohli v té tmě najít? Postelové čelo takové nepříjemné situaci zabrání. Polštář bude pak vždy na svém místě.

 

Držte si chlad od těla

Teplota v ložnici hraje velmi důležitou roli, pokud se chcete dobře vyspat. Hlavně v létě máme někdy problém usnout, často bývá totiž příliš teplo. Proto mnozí před spaním větrají či spí při otevřeném okně, aby se místnost v noci trochu ochladila. Na druhé straně, v zimním období může být v ložnici příliš chladno. Pokud spíte u chladné stěny, která není dostatečně odizolovaná, pořiďte si čelo, které vás od stěny oddělí a nebude vám taková zima.

 

Královská atmosféra

Postelová čela jsou vyrobena z různých materiálů a jejich výběr je široký. Od čalouněných po dřevěné, jednoduše si pořiďte čelo, které bude vyjadřovat váš styl a osobnost. 

Honosná postel se stane středobodem vaší ložnice a místnost si podmaní. Pomocí jednoduchého kusu nábytku tak změníte celý charakter ložnice.

 

Jednoduché čištění

Tak či tak musíte prát ložní prádlo a jednou za čas i vyčistit či převrátit matraci, proč to nespojit i s údržbou postelového čela? Pokud máte čelo čalouněné, stačí ho jednou za týden vysát, zbavíte se tak prachu i mikrobů. Větší skvrny vyčistíte vlhkým hadříkem.

Vždy se při čištění řiďte instrukcemi od výrobce.
 

Objevit více

Průvodce postelemi

Průvodce postelemi

Jak vybrat vrchní matraci a chránič matrace? Kompletní průvodce

Jak vybrat vrchní matraci a chránič matrace? Kompletní průvodce

Jaká matrace vám nejlépe vyhoví? Kompletní průvodce

Jaká matrace vám nejlépe vyhoví? Kompletní průvodce

Jak vybrat správnou matraci pro vaše bolavá záda

Jak vybrat správnou matraci pro vaše bolavá záda