LED  světelný strom před domem v zimní noci

Průvodce pro vánoční venkovní osvětlení

Když se dny zkracují a počasí ochlazuje, nic se nevyrovná kouzelné záři vánočního osvětlení. Nemusíte čekat do prosince, abyste mohli začít instalovat hřejivá venkovní světýlka u příjezdové cesty, na zahradě nebo na balkóně. V tomto článku najdete naše nejlepší tipy pro výběr správného typu osvětlení, dobré rady ohledně bezpečnosti a mnoho dalšího.

LED světelný strom a lucerna

Jaké venkovní vánoční osvětlení vybrat?

Existuje mnoho různých typů venkovních vánočních světýlek pro zimní období. Jaký druh byste si měli vybrat, přirozeně závisí na osobním vkusu a vhodnosti pro místo, které chcete osvětlit a naplnit  radostí. V první řadě musí být světla určena pro venkovní použití. Máte-li pochybnosti, vždy můžete navštívit místní prodejnu JYSK a požádat naše kvalifikované zaměstnance o radu.

Světelný řetěz omotaný kolem stromu

Venkovní vánoční světýlka mohou být různé formy:

  • Světelný řetěz a elektrické sítě
  • LED světelné stromy a postavičky
  • LED svíčky a lucerny pro venkovní použití

Světelné řetězy patří mezi nejjednodušší způsob, jak vytvořit venkovní vánoční náladu. Jsou cenově dostupné, jejich instalace nevyžaduje mnoho úsilí, protože je lze omotat kolem většiny balkónových zábradlí, keřů, stromů a dokonce i stožárů. Přinesou teplo a příjemnou záři do každého prostoru.

Útulné světelné stromy jsou ideální pro osvětlení venkovních prostor vašeho domova. Můžete si vybrat mezi různými různou výškou a různými styly: Některé vypadají jako skutečné stromy, zatímco jiné mají více sochařský nádech. LED světelné stromy představují bezproblémovou variantu venkovního osvětlení –  můžete jej jednoduše postavit a zapojit kabel, aniž byste museli lézt po žebříku a trávit čas jeho pečlivým zajišťováním jako to je u světelného řetězu

Proč ale končit pouze u toho? Venkovní sob táhnoucí Santovy saně může být právě to, co váš trávník potřebuje, aby přivítal sváteční atmosféru.

Vánoční osvětlení ve tvaru venkovního soba se saněmi

Lucerny s LED svíčky pro venkovní použití jsou okouzlující kombinací. Díky funkci časovače se LED svíčka v určený čas zapne a znovu zhasne, takže si můžete vychutnat pohled na blikající plamen z útulného interiéru. Pokud si vyberete skutečné svíčky, nezapomeňte umístit lucernu na bezpečný povrch a pokud možno trochu chráněný, aby plamínek nesfoukl vítr.

Kombinujte své venkovní vánoční osvětlení

Pokud hledáte to nejkrásnější a nejpůsobivější venkovní vánoční osvětlení, zkombinujte světelné řetězy se světlými stromečky a lucernami, abyste přivítali své hosty i temnější měsíce.

Chcete osvětlit vaši zahradu, balkon nebo terasu?

Krásné venkovní vánoční osvětlení nemusí nutně vyžadovat, abyste měli zahradu. Pokud máte balkon nebo malý venkovní prostor, můžete jednoduše zavěsit provázková světla na zábradlí balkonu nebo postavit malý světelný strom. A lucerny vypadají vždy skvěle u vchodových dveří nebo na balkoně.

Pro zachování vánoční pohody je důležité promyslet umístění vašich vánočních světýlek, aby nesvítily přímo do sousedova obývacího pokoje nebo ložnice.

Vánoční osvětlení s funkcí časovače vám může pomoci zajistit, aby světlo svítilo vždy v požadovaný čas, a zároveň zabrání tomu, aby byli vaši sousedé v noci rušeni světlem.

Bezpečnostní opatření

Pokud se chystáme nainstalovat vánoční světýlka na vaši zahradu nebo balkon, zkontrolujte si, že jste vybrali produkty, které jsou určeny pro venkovní použití. Vnitřní světelné řětězy a světelné stromy ven nepatří, protože vlhkost může snadno proniknout šňůrou, což může způsobit její zkrat. Venkovní vánoční osvětlení je robustnější kvality, lépe odolává vlhku, mrazu a silnému větru.

Na obalu bude jasně uvedeno, zda je výrobek určen pro vnitřní nebo venkovní použití. Měli byste si také vybrat produkty, které mají označení CE, což znamená, že splňují zákonné požadavky na bezpečnost. Získejte další tipy, jak získat krásné a bezpečné venkovní vánoční osvětlení .

Spotřeba energie

Venkovní osvětlení přináší v tmavých podzimních a zimních měsících trochu radosti a obecně spotřebová méně energie, než byste si mysleli – spotřeba energie se samozřejmě u různých typů světla a každého jednotlivého produktu liší. Všechna venkovní svítidla v sortimentu JYSK jsou vyrobena s LED světlem. LED světelný řetěz má životnost až 50 000 světelných hodin. Chcete-li se dozvědět více, podívejte se na popis produktu našich světel, kde mnoho z nich uvádí, kolik energie dané světlo spotřebuje za 24 hodin. Můžete také požádat naše zaměstnance ve vaší místní prodejně JYSK o další informace a rady ohledně spotřeby energie našeho vánočního osvětlení.

Funkce časovače znamená svícení bez starostí

Pro další snížení spotřeby energie vašeho venkovního vánočního osvětlení je mnoho našich světel vybaveno funkcemi časovače, které vám umožňují rozsvěcet světla na nastavenou dobu, kterou si sami určíte. Kombinací LED světel s funkcí časovače se vyhnete spotřebě energie během dne, kdy světlo stejně není vidět.

Měli byste si být vědomi toho, že existují různé odstíny LED světla; například teplá nažloutlá bílá a studená namodralá bílá. Je proto dobré vyzkoušet, zda mají vaše venkovní svítidla požadovanou barvu. Nejjednodušší způsob, jak to zajistit, je vidět rozsvícená světla předtím, než si vyberete vánoční osvětlení.

Další inspiraci, jak si vyzdobit svůj domov ve vánočním duchu, najdete v našem příspěvku na blogu o vánočních dekoracích .

Objevit více

Náš průvodce výběrem zahradního altánu

Náš průvodce výběrem zahradního altánu

Trampolíny: 7 věcí, které je třeba zvážit před nákupem

Trampolíny: 7 věcí, které je třeba zvážit před nákupem

Zahradní houpací síť nebo závěsné křeslo? Rozhodněte se správně

Zahradní houpací síť nebo závěsné křeslo? Rozhodněte se správně

Podrobný průvodce materiály pro zahradní nábytek

Podrobný průvodce materiály pro zahradní nábytek