Matracové studio

Akademie spánku JYSK

JYSK usiluje o to být první volbou zákazníků, při nákupu vybavení do ložnice, tedy matrací, přikrývek a polštářů. Abyste se stali něčí první volbou, musíte neustále prokazovat, že jste v uvedené oblasti skutečným expertem. Nejen kvalitou a sortimentem, ale i schopností správně poradit s výběrem.

NOVÁ AKADEMIE SPÁNKU

Tento rok jsme proto spustili zcela nový školící program s názvem AKADEMIE SPÁNKU. Věřím, že by v ní chtěl studovat každý, ale to bohužel není možné. Nejprve jsme vyškolili skupinu našich interních trenérů. Jsou to odborníci ve svém oboru a o technických vlastnostech výrobků vědí doslova všechno. Akademie spánku jde ještě více do hloubky, kam rozhodně patří i povědomí o tom, jaký vliv má kvalita spánku na naše tělo a psychiku.

Do AKADEMIE SPÁNKU jsme proto pozvali přednášet odborníka nanejvíc povolaného, Mgr. Petra Zahradníka. A co se od něj naši interní trenéři dozvěděli zajímavého? To vám prozradí naše kolegyně Andy Vojtíková z prodejny JYSK v Pardubicích.

Co nejzajímavějšího sis odnesla z Akademie spánku a od fyzioterapeuta Petra Zahradníka?

„Akademie spánku byla pro mě velmi prospěšná. Jednak z toho důvodu, že jsme se v mnohých informacích utvrdili a samozřejmě jsme se dozvěděli spoustu nového. Jako třeba, že už z chůze člověka lze s jistotou říct, jestli má stávající matrace správnou tvrdost. Také jsme si přesně ukázali co se děje s páteří, když je matrace příliš tvrdá, nebo měkká. Zaujala nás důležitost polštáře při výběru samotné matrace. V praxi to znamená, že můžeme mít dobře zvolenou matraci, pokud ale polštář nevyhovuje krční páteři, zdravého spánku se nedočkáme."

Na co by měl zákazník myslet při nákupu matrace?

„Při nákupu by měl zákazník myslet na důležitost spánku a jeho vliv, který vede k lepšímu životnímu stylu. Za první správný krok považuji udělat si čas na nákup. Je dobré jít si matraci osobně vyzkoušet na prodejnu. Za druhé by si měl zákazník rozmyslet, co od nové matrace očekává. Bude na ní spát každý den nebo jen občasně? Trpí bolestmi zad či krční páteře? Má alergie? Jak vysoká by měla matrace být a jakou by měla mít nosnost? V neposlední řadě je podstatný i rošt postele. Ten je pro životnost matrace zásadní a pomůže zákazníkovi vybrat si mezi pěnovou a pružinovou matrací."

Spíte dobře? Udělejte si TEST SPÁNKU.

Jak dlouho se čeká na dodání matrace?

„Klasické rozměry matrací 80/90x200 cm jsou na prodejně ihned k odběru. Ostatní rozměry jsou pouze na objednávku a doba dodání činí průměrně 2 týdny. Zákazníkům je garantováno, že matrací budou mít do měsíce. Delší doba dodání se může občas vyskytnout u atypických matrací, jelikož se matrace začnou vyrábět až po zadání objednávky."

Proč se vyplatí koupit si matraci právě v JYSKu?

„Jeden z hlavních důvodů, je že u matrací z kategorie GOLD nabízíme 100 dní na vyzkoušení. I sám pan fyzioterepeaut nám říkal, že trvá nejméně 2 týdny, než si tělo zvykne na novou matraci. V praxi to funguje tak, že si zákazník matraci zakoupí, a když i po dvou týdnech uzná, že výběr nebyl správný, může přijet a my mu matraci ochotně vyměníme. Druhá velmi dobrá věc je, že nabízíme prodlouženou záruku na matrace a u některých až 25 let. No a třetí důvod je, že je náš sortiment opravdu široký a proto dokážeme vyhovět zákazníkům s různými požadavky."

Andy, je zřejmé, že tě práce v JYSKu baví, je to tak? Co nejvíc?

„Mě na práci v JYSKU baví všechno. Čeho si vážím nejvíc jsou přísliby ať už zákazníkům, nebo k nám jako zaměstnancům. U nás ve firmě platí heslo „Prokaž odhodlání, získej příležitosti." A já sama jsem toho vzorným příkladem. Ve společnosti jsem původně začínala jako brigádník na úklid a teď zastupuji zkušeného manažera. V neposlední řadě mě baví i zaškolovat ostatní kolegy. Na školeních jim předávám užitečné informace, tipy a triky. Poskytují díky tomu lepší zákaznický servis a z toho mám největší radost. :)"

Andy děkuji za informace a přeji hodně štěstí v osobním životě a v kariéře v JYSKu.

- Článek pro vás připravil Jan Bek, HR manažer v JYSKu.

Chcete se k nám přidat? Podívejte se na VOLNÁ PRACOVNÍ MÍSTA.