Dlouhé závěsy pozvednou váš obývací pokoj

Dlouhé závěsy pozvednou váš obývací pokoj

Použití dlouhý závěsů již není při dekoraci interiéru něco "zakázaného". Dlouhé závěsy nabývají na oblíbenosti, hlavně v obývacích pokojích. Jsou totiž nejen praktické, ale také pomáhají estetice v interiéru.

Dlouhé závěsy v místnosti pozvednou její přednosti. Přečtěte si, jak je při dekoraci použít a pozvednout tak váš bytový design na vyšší level.

Dlouhé závěsy pozvednou váš obývací pokoj

Dlouhé závěsy v obývacím pokoji pomůžou definovat styl a atmosféru místnosti. Mají specifický vliv na obývací pokoj. Záleží na materiálu a barvě, kterou zvolíte.

Pokud zvolíte tmavé a extra dlouhé závěsy, které dosáhnou úplně až na zem, sjednotíte vaši místnost. Interiér pak bude připomínat hotelové pokoje, které jsou plné relaxační a uklidňující atmosféry. Tyto závěsy je dobré použít ve velkých a světlých obývacích pokojích, které mají velká okna.

Na druhou stranu, pokud máte raději světlý a elegantní styl, můžete vyzkoušet dlouhé závěsy z lehkých materiálů a v jasných barvách, které se jen jemně dotýkají podlahy. Takové závěsy nezabrání, aby světlo proniklo do místnosti a vy se tak budete moc těšit pěkného světlého obývacího pokoje.

Orámujte vaše velká okna

Velká okna jsou úžasným prvkem obývacího pokoje a zaslouží si být ještě zvýrazněna. K tomu poslouží extra dlouhé závěsy v těžkých materiálech. Interiér oživí a hezky orámují výhled z vašich oken. 

Dlouhé závěsy také znamenají pěkné zátiší pro prostor před okny. Je pak jednodušší před ně postavit například křeslo, na kterém se bude sedět pohodlněji, protože prostor okolo bude útulnější.

Použití dlouhých závěsů v místnostech s vysokými stropy

Pokud doma máte vysoké stropy, dlouhé závěsy pověste těsně pod strop. Okno tak bude lépe zapadat do celé místnosti a bude představovat lepší prvek celého interiéru, který se nedá přehlédnout, ale zároveň nepoutá přílišnou pozornost.

Tip: Nebojte si nechat ušít závěsy na míru. Měly by dosahovat až úplně na zem.

Zvolte závěsy podle velikosti místnosti

Závěsy vybírejte takové, aby se hodily k velikosti vašeho obývacího pokoje. Ve velké místnosti zvolte extra dlouhé závěsy v tmavých a objemných látkách. Docílíte útulné a intimní atmosféry. Těžké látky taky pomáhají závěsům pěkně splývat. 

Pokud je váš obývací pokoj menších rozměrů, zvolte lehké závěsy ve světlých barvách. Díky tomu interiér nezmenšíte, ale jen pěkně podtrhnete.

Objevit více

Přineste jaro do svého domova s novou kolekcí Nordic Mood

Přineste jaro do svého domova s novou kolekcí Nordic Mood

Vánoční skřítci přichází

Vánoční skřítci přichází

Oblíbené lampy naší nákupčí

Oblíbené lampy naší nákupčí

Vyberte si správnou komodu

Vyberte si správnou komodu