Děvčátko držící letadlo v ruce

Jak se připravit na let?

Dovolené jsou v plném proudu. Pokud máte rodinu, nejdříve začnete balit dětem, partnerovi, pak kosmetiku a až potom přijdete na řadu vy. Kromě dovolené myslete ale také na samotnou cestu, která vás čeká. Připravte se na ní co nejlépe. Máme pro vás pár tipů, které vám pomohou k bezstarostnému letu, během kterého si odpočinete.

Jak zabalit tekuté toaletní potřeby

Na letištích platí určitá omezení týkající se množství tekutin, které si můžete vzít do příručního zavazadla. Voda, šampón, opalovací krém, lak na vlasy, zubní pasta, kosmetické krémy a všechny produkty tekutého, pastového i gelového charakteru spadají pod tekutiny. Musí být zabalené v průsvitném sáčku s celkovým maximálním objemem 1 litr, přičemž žádná z nádobek nemůže být větší než 100 ml.

Jakákoli tekutina, která během kontroly vzbudí podezření bude znova zkontrolována - a tomu se samozřejmě chceme všichni vyhnout. Vybavte se cestovní sadou, která bude vyhovovat letištním požadavkům a vy se tak postaráte o hladký průběh.

Ujistěte se, že kufr lehko rozeznáte

Pokud je pro vás příruční kufr moc malý a musíte si odbavit větší, budete na něj muset čekat u pásu. Je dobré se ujistit, že ho snadno poznáte. Můžete na něj třeba uvázat barevnou stužku. Nebo si rovnou kupte pěkný barevný kufr, který tolik lidé nevlastní.

Po vstupu do letadla 

Klimatizace v letadle dokáže být velmi účinná. Jinak řečeno - v letadle může být průvan a pořádná zima. Zabalte si proto s sebou teplou deku a pár ponožek

Zabavte děti

Let s malými dětmi může být oříšek, nezapomeňte s sebou vzít knížky, omalovánky, menší hry či notebook nebo tablet s pár filmy. Děti budou v klidu a vy také. :-)

Jak usnout během letu

Během dlouhého letu není na škodu si trochu zdřímnout, abyste pak měli více energie na vaše nová dobrodružství. Cestovní polštářek vám zaručí pohodlí a zároveň se vyhnete ztuhlému krku. Pokud cestujete s dítětem, nezapomeňte přibalit bezpečnou cestovní postýlku.

Nezapomeňte na špunty do uší

Jsou sice malé, ale o to efektivnější. Špunty do uší budou největším pomocníkem, pokud si v letadle budete chtít pospat. Hodí se také během pobytu v hotelu s hlučnými sousedy.
TIP: existují speciální špunty do letadla, které pomáhají s vyrovnáním tlaku. Nebolí pak uši ani hlava.

Po příjezdu do hotelu

Pokud se obáváte, že váš polštář používali jiní hosté, přineste si svůj vlastní chránič polštáře (příjemný voděodolný povlak bílé barvy) a dopřejte si zaručeně čistý a pokojný spánek.

Objevit více

Výbava k vodě: Nejlepší plážové osušky a deky na piknik

Výbava k vodě: Nejlepší plážové osušky a deky na piknik

Unavení po dovolené? Vraťte se ke spánkové rutině

Unavení po dovolené? Vraťte se ke spánkové rutině

Tipy, jak se vyhnout pásmové nemoci

Tipy, jak se vyhnout pásmové nemoci

Doplňky na pláž

Doplňky na pláž