Jak vybrat zahradní nábytek

Jak vybrat zahradní nábytek

Rodinné posezení na zahradě, káva na balkóně, grilování na terase. Venkovní prostory představují zejména v létě oblíbenou část domova. Během víkendů je to ideální místo na posezení s přáteli, přes týden po náročném dni si venku rádi užíváme odpočinek a relax.

Abyste se cítili pohodlně a příjemně, důležitým krokem je výběr správného zahradního nebo balkónového nábytku, který bude vyhovovat vašim potřebám. Velkou roli samozřejmě hraje vzhled a design nábytku, který by měl lahodit vašemu oku.

Dalším důležitým faktorem je výběr materiálu. JYSK nabízí široký sortiment zahradního nábytku z různých materiálů.

Zahradní posezení na velké terase

TVRDÉ DŘEVO

Kvalitní dřevo nikdy nevyjde z módy. Dřevěný zahradní nábytek bývá masivnější a bude se krásně vyjímat v každé zahradě. Je vhodný do každého počasí a v případě potřeby ho stačí ošetřit olejem na nábytek, který je dostupný v prodejnách JYSK. Velká většina našeho dřevěného nábytku je vyrobena ze dřeva s certifikátem FSC® N001715, takže si chvíle volna můžete užívat s čistým svědomím vůči matce přírodě.

KOV

Dalšími oblíbenými materiály při výběru zahradního nábytku jsou ocel nebo hliník. Hliník je lehoučký, takže si s manipulací nábytku hravě poradíte. Hliníkový nábytek nevyžaduje žádnou speciální údržbu, takže vám zůstane více času na bezstarostné chvíle a odpočinek. Ocel je pevná a odolná a často se využívá na konstrukci zahradního nábytku.

Kovové materiály jsou velmi oblíbené v kombinaci s jinými materiály jako je například dřevo či umělý ratan.

Umělý ratan

Nábytek z umělého ratanu vám poskytne pohodlí a komfort a vyčaruje z vaší terasy stylové letovisko. Ocelová konstrukce nábytku je pevná a stabilní. Umělé proutí je odolné vůči UV záření a nepřízni počasí. Údržba vám nezabere mnoho času, nábytek se čistí jednoduše mýdlem a vodou.

PLAST

Plastový nábytek je především výhodná koupě. Za vynikající cenu získáte kvalitní a pohodlný nábytek. Plast je UV odolný, díky čemuž si zachovává barvu. Je nenáročný na údržbu a velmi snadno se s ním manipuluje. Plastový nábytek už sice nepatří do kategorie designového zahradního nábytku, ale představuje praktický a levný kousek vhodný jak na zahradu, tak na balkón či terasu. Nábytek můžete barevně osvěžit zahradními polstry, které nabízíme v různých barvách a vzorech.

Zahradní nábytek
Židle ILDERHUSE přírodní
1850 Kč/ks
3699 Kč /ks
Sleva 50%
Zahradní stůl RANGSTRUP Ø110 přírodní/černá
4500 Kč/ks
8999 Kč /ks
Sleva 50%

Objevit více

Průvodce rychleschnoucím venkovním nábytkem a nábytkem do každého počasí

Průvodce rychleschnoucím venkovním nábytkem a nábytkem do každého počasí

Značka FSC® zaručuje, že použité dřevo pochází z udržitelného, šetrného a legálního zdroje

Značka FSC® zaručuje, že použité dřevo pochází z udržitelného, šetrného a legálního zdroje

Jak zútulnit balkón

Jak zútulnit balkón

Jak vybrat zahradní židle

Jak vybrat zahradní židle