Tipy, na které myslet při nákupu zahradního nábytku

Tipy, na které myslet při nákupu zahradního nábytku

Nový zahradní set může být velkou investicí. Je tedy důležité nákup náležitě promyslet a pořídit si nábytek, který bude pohodlně zapadat do vaší zahrady. Další aspekty, které je důležité brát v potaz, jsou: údržba, styl a prostor na vaší zahradě/terase či balkóně. Na čem vám záleží nejvíc? Jde vám o vzhled a design, nebo si postačíte s pohodlím?

Nechte si poradit. Máme pro vás pár tipů, na co si dát při nákupu pozor.

Velikost, prostor a sezení

Jak velký je váš prostor na posezení? Máte velkou terasu, či malý balkón? Před nákupem zahradní sestavy s dostatkem místa pro vaši rodinu, přátele a sousedy od vedle, myslete na vaše každodenní potřeby. Nezapomeňte také na větší návštěvy, pro které například pořiďte stohovací židle, které snadno uložíte, když je zrovna nepotřebujete. 

Je rovněž dobré ponechat nějaký prostor na doplňky jako jsou svícny, květináče a další. Okolo zahradního nábytku by mělo být také dostatek prostoru k pohodlnému přístupu ke všem koutům zahrady. Nemusíte tedy za každou cenu kupovat ten největší zahradní set.


 

Kdy budete zahradní set využívat?

Budete na zahradě či balkóně stolovat, nebo pouze relaxovat s knihou v ruce? Pokud plánujete letní večeře s přáteli, je potřeba si pořídit klasický zahradní stůl s židlemi nebo balkónový bistro set. Těšíte se spíše na relaxaci a odpočinek? Kupte si zahradní sedací soupravu nebo zahradní lehátko, na kterém můžete odpočívat a nasávat sluníčko.

 

 

Nejlepší zahradní nábytek pro venkovní podmínky: materiály a údržba



Vzhled a styl

Poslední a pravděpodobně tou nejdůležitější radou je: promyslete si, jakého stylu chcete pomocí zahradního nábytku docílit. Možná se vám bude líbit styl 50. let se svou kombinací dřeva, kovu a jednoduchých linií. Nebo možná bude tím pravým ženská a neformální atmosféra vytvořená pomocí ratanu a jasných barev. Styl nicméně vždy můžete zjemnit zahradními doplňky a dekoracemi, a vytvořit tak svůj unikátní, dynamický a osobitý styl. 
 

 

 


Přejeme úspěšný nákup!
 

Objevit více

Průvodce: Vyberte si ten pravý úložný box

Průvodce: Vyberte si ten pravý úložný box

Průvodce: Výběr ideálního zahradního stolu

Průvodce: Výběr ideálního zahradního stolu

Průvodce: modulární zahradní souprava

Průvodce: modulární zahradní souprava

Průvodce: Jak vybrat tu pravou zahradní židli nebo křeslo

Průvodce: Jak vybrat tu pravou zahradní židli nebo křeslo