Koupelnové doplňky

Nápady na zařízení malé koupelny

Zařídit malou koupelnu si vyžaduje kus kreativity. Obzvláště, pokud toužíte po výsledku, který bude praktický a zároveň příjemný na pohled. Když si ale vše dobře připravíte a naplánujete, určitě se vám podaří zařídit i menší koupelnu tak, aby nevypadala přeplněně a byla prakticky využitelná.

Zvažte množství úložného prostoru

Ještě, než se pustíte do zařizování malé koupelny, promyslete si, kolik v ní budete mít úložného prostoru. Pokud je prostor luxusem, zbavte se věcí, které se v koupelně zbytečně povalují a zabírají tak drahocenné místo.

Věděli jste třeba, že by se v koupelně neměly skladovat parfémy, make up, laky na nehty či žiletky? Vlhký vzduch a změny teploty v místnosti totiž všechny tyto výrobky znehodnocují. 

Vsaďte na jednoduchý styl

Do koupelny si vyberte doplňky v jedné či maximálně dvou ideálně světlých barvách. Stejné odstíny barev na ručnících, sprchovém závěsu a doplňcích vytvoří v místnosti příjemnou atmosféru a koupelna bude vypadat prostorněji. 


Využijte prostor na stěnách

V menší koupelně máme většinou všechno na dosah ruky, ale přeci jen se v ní potřebujeme hýbat. Proto je důležité odlehčit prostoru na podlaze a využít stěny. Police zkombinujte s ozdobnými háčky a všechny drobnosti, které mají zůstat skryté, poskládejte do košíků a dekoračních krabiček. Prostor bude vypadat čistě, uklizeně, elegantně a nebudete muset utírat prach z každé maličkosti.

Tip: Pokud můžete využít stěnu nad záchodem, neváhejte. Pověste tam jednu nebo poličky a rázem máte o úložný prostor více. A vy už mu nějaké využití určitě najdete.


Zkombinujte uzavřené skříňky s poličkami

Na skrývání drobností jsou také skvělé skříňky či zásuvky, Stačí, že máte menší koupelnu, nemusí být i přeplněná. Menší regál, polička či skříňka bez dvířek koupelnu odlehčí od masivních skříní. Koupelna nebude jednotvárná a nudná a vy budete mít prostor si vyhrát s doplňky a pěkně ručníky poskládat. Jednoduše projevte svůj cit pro detail a pořádek. 
 


Upravená a čistá koupelna

I tu nejlépe promyšlenou, zorganizovanou a krásně nadekorovanou koupelnu může zničit jedna věc. Nepořádek. Buďme k sobě všichni upřímní, ne každý z nás bude jednou týdně skládat ručníky či utírat prach z různých maličkostí.

Pokud se vám líbí otevřené skříňky a koupelny plné dekorací, na chvíli se zastavte a popřemýšlejte, jestli máte čas svou koupelnu udržovat dokonale upravenou celý rok. Aby nakonec nezničil vaši představu o útulné koupelně právě nepořádek.

Máte ve své koupelně nějakou vychytávku? Budeme rádi, když se o ní v komentářích podělíte.

Objevit více

V záři reflektorů: Ručníky

V záři reflektorů: Ručníky

Wellness ve vaší koupelně

Wellness ve vaší koupelně

Jak si zařídit garsonku

Jak si zařídit garsonku

Vneste do své koupelny letní atmosféru

Vneste do své koupelny letní atmosféru