Vrchní matrace na posteli

Výhody vrchní matrace

Vrchní matrace

Co je vlastně vrchní matrace?

Vrchní matrace je (cca 5 cm) tlustá matrace, která patří navrch vaší běžné matrace. Nepleťte si ji však s chráničem matrace, který je tenký a více flexibilní a který slouží zejména pro hygienickou ochranu matrace.

Doplňte tenčí matraci vrchní matrací

Možná jste udělali chybu při nákupu matrace, nebo jste přibrali či ubrali na váze od nákupu. Ať už je důvod jakýkoli a vaše matrace vám moc nevyhovuje, nemusíte hned investovat do zcela nové. Zkuste pořídit vrchní matraci. Zejména pokud potřebujete měkčí či tvrdší matraci, vrchní matrace si s takovým problémem hravě poradí.

Vaše matrace vám vyhovuje? I tak si můžete pořídit vrchní matraci

I když vám vaše matrace vyhovuje, nemusí být nákup vrchní matrace kontraproduktivní. Vrchní matrace poskytuje podporu pro vaše tělo, chrání matraci a zlepšuje kvalitu vašeho spánku. Sečteno, podtrženo, vrchní matrace prodlouží životnost matrace, protože:

  • chrání matraci před vlhkem
  • chrání matraci před opotřebením a porušením
  • prodlužuje životnost tvaru matrace

 

Jaké to má nevýhody?

Vrchní matrace nevýhody nemají, jediný problém by mohlo být příliš malé prostěradlo. V nabídce JYSKu ale najdete prostěradla, která jsou určená pro vyšší matrace či matrace s vrchní matrací.

Jakou vrchní matraci si vybrat?

Výběr vrchní matrace je vysoce individuální. Preferujete vaši postel měkčí či tvrdší? Máte rádi chlad či teplo při spánku? Vrchní matrace musí také sedět na vaši stávající matraci a postel. Dejte si na výběru záležet a zvažte všechny tyto otázky. Pro více informací o výběru matrací si přečtěte našeho průvodce postelemi.

Objevit více

Průvodce postelemi

Průvodce postelemi

Jak vybrat vrchní matraci a chránič matrace? Kompletní průvodce

Jak vybrat vrchní matraci a chránič matrace? Kompletní průvodce

Jaká matrace vám nejlépe vyhoví? Kompletní průvodce

Jaká matrace vám nejlépe vyhoví? Kompletní průvodce

Jak vybrat správnou matraci pro vaše bolavá záda

Jak vybrat správnou matraci pro vaše bolavá záda