Vaše poloha při spánku odhaluje vaší osobnost

Vaše poloha ve spánku odhaluje vaší osobnost

Hudba, kterou posloucháte, styl vašeho oblékání, dekorace u vás doma, stisk vaší ruky, ale také poloha, kterou si zvolíte pro spaní. To vše vypovídá o tom, jaká jste osobnost.

Ovšem na rozdíl od hudebních nebo módních rozhodnutí, které činíte vědomě, poloha ve spánku je nevědomým rozhodnutím. To je přesně důvod, proč vašeho pozice během spaní ukazuje vaše pravé já. Výzkum prokázal, že spánkové polohy mohou být spojeny s určitými povahovými rysy. Jakou polohu během spánku preferujete a co vypovídá o vaší osobnosti? 

Popsali jsme následujících 5 poloh při spaní:

  • poloha plodu
  • poloha vojáka
  • poloha volného pádu
  • poloha hvězdice
  • poloha hvězdáře

Poloha plodu

Poloha plodu

Poloha plodu je nejčastější spánkovou pozicí a je dvakrát více rozsáhlejší u žen, než u mužů. Pokud spíte v této poloze, můžete se na první pohled zdát otrlí, plaší a odmítaví, ale ve chvíli, kdy vás někdo opravdu pozná, zjistí, že máte citlivou duši a laskavé srdce.

Rada: Pokud spíte v poloze plodu a chcete mít zdravý spánek, doporučuje se dát si polštář mezi kolena, abyste odlehčili napětí svalů a v oblasti zad.
 

Poloha vojáka

Poloha vojáka

Spíte na zádech, vaše tělo je vyrovnané a ruce jsou podél těla dlaněmi dolů – jako voják ve vojenském táboře. Ti, kteří spí jako vojáci, jsou tiší, rezervovaní a mají vysoká očekávání od sebe i okolí.

Rada: Ti, kteří spí „na vojáka“, by měli spát na povrchu, který podporuje jejich záda. Proto je volba matrace velice důležitá. Zvolte tvrdou, nebo středně tvrdou matraci.
 

Poloha volného pádu

Poloha volného pádu

Pokud spíte na břiše, hlavou stočenou k jedné straně a rukama objímáte polštář, spíte v tzv. poloze volného pádu. Pokud patříte mezi ty, kteří spí rádi v této pozici, jste velice komunikativní, extrovertní, přímí a citliví. Nemáte rádi kritiku, rychlé rozhodování a extrémní situace.

Rada: Spaní na břiše se nedoporučuje, protože vytváří napětí v oblasti krku. Ovšem pokud dokážete usnout pouze v této poloze, zkuste si dát po břicho polštář, abyste odlehčili vyvíjený tlak, nebo položte hlavu na nižší polštář.
 

Poloha hvězdice

Poloha hvězdice

Hvězdice spí na zádech, s oběma rukama kolem polštáře. Pokud je toto váš případ, jste vždy připraveni pomoct ostatním a jste skvělým posluchačem a přítelem. Nejste rádi středem pozornosti a jste introvertní. Přesně jako vojáci – ti, kteří spí v hvězdicové poloze, chrápou a špatně spí.

Rada: Abyste měli kvalitnější spánek, dejte si pod kolena polštář, abyste snížili tlak na sedací nerv.
 

Poloha hvězdáře

Poloha hvězdáře

Hvězdář spí na zádech a obě ruce jsou pod hlavou pod polštářem. Pokud jste hvězdáři, jste optimističtí, starostliví a máte šťastný život. Vaši přátelé jsou na prvním místě a udělali byste pro ně cokoliv.

Nezáleží na tom, jakou pozici preferujete. Výběr správné matrace a polštáře vám pomůže ke kvalitnějšímu spánku. Ohledně výběru perfektní matrace se můžete dočíst zde.

Fotky: Shutterstock

Zdroje:
http://www.webmd.com/sleep-disorders/features/what-your-sleeping-style-…
http://bettersleep.org/better-sleep/sleep-positions
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/3112170.stm#sleep
http://elitedaily.com/life/pillow-talk-sleeping-position-says-personali…

Objevit více

Zátěžová přikrývka vám pomůže zlepšit spánek

Zátěžová přikrývka vám pomůže zlepšit spánek

Jak rychle usnout

Jak rychle usnout

Vyrušujete se s partnerem při spaní?

Vyrušujete se s partnerem při spaní?

Věděli jste, že spánek zlepšuje paměť?

Věděli jste, že spánek zlepšuje paměť?